Receptbeskrivning

Stekt spätta med ägg- och citronsås

Ingredienser för
400 g rödspättafilé
4 ris
2 ägg
salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 krasse
2 dl lättcrème fraiche
cayennepeppar
0.5 citron
2 morötter
2 msk smör eller margarin


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Tina spättan om den är fryst.
Koka riset eller grynen enligt anvisningarna på förpackningen. Koka äggen 8 minuter.
Dela spättan på längden och krydda den med salt och peppar och vänd den i mjölet.
Skala och hacka äggen och klipp krassen. Blanda ägg och krasse med crème fraiche. Finriv citronskalet, pressa ur juicen och rör ner skal och juice i såsen. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar.
Skala och riv morötterna på grova sidan av rivjärnet.
Stek fisken i en panna med matfettet, 1-2 minuter på varje sida.
Servera fisken med såsen, ris och rårivna morötter.

För alla
Glutenfri: byt ut mjölet mot t ex po-fiber eller glutenfritt mjöl.
Laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Äggfri: byt ut äggen mot t ex 1-2 dl keso (för 4 port).

Visningar: 647
Inlagt 2011-12-11 07:44:24