Receptbeskrivning
Kokt torsk med äggsås
Anna Bengtsson via Ica.se
Ingredienser
för
Beskrivning
Fisk:
Lägg fisken i en kastrull och tillsätt så mycket vatten att det täcker. Salta och lägg i kryddpepparkornen. Koka tills fisken är vit och nästan faller isär. Ta försiktigt ur fisken och sila buljongen som du sedan använder i såsen.
SÃ¥s:
Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet, slå på vätskan tills den fått lagom konsistens. Tänk på att den tjocknar när den kokar upp. Tillsätt vitpeppar. Smaka av, salta vid behov. Hacka de hårdkokta äggen och tillsätt dem och lite hackad persilja i såsen.
Serveras tillsammans med kokt potatis och citron.
Lägg fisken i en kastrull och tillsätt så mycket vatten att det täcker. Salta och lägg i kryddpepparkornen. Koka tills fisken är vit och nästan faller isär. Ta försiktigt ur fisken och sila buljongen som du sedan använder i såsen.
SÃ¥s:
Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet, slå på vätskan tills den fått lagom konsistens. Tänk på att den tjocknar när den kokar upp. Tillsätt vitpeppar. Smaka av, salta vid behov. Hacka de hårdkokta äggen och tillsätt dem och lite hackad persilja i såsen.
Serveras tillsammans med kokt potatis och citron.
Visningar: 244
Inlagt 2012-08-26 18:24:31

