Receptbeskrivning

Ungersk gulasch

Ingredienser för
1 kg högrev eller märgpipa
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 dl paprikapulver
1 köttbuljong
smör att steka i
salt och malen vitpeppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och finhacka löken, tärna köttet i 2 x 2 cm stora tärningar och skala och pressa vitlöken.
2. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta när det har fått fin färg. Fräs lök och vitlök i stekpannan tillsammans med tomatpurén. Lägg över det i grytan, pudra över paprikapulver och rör runt. Slå på buljong och låt grytan koka sakta i 1 timme.
3. Kontrollera att köttet är färdigt genom att provsmaka en bit. Krydda med salt och peppar.

Visningar: 157
Inlagt 2012-09-16 11:25:27