Receptbeskrivning

Fänkålsgratäng

Ingredienser för
600 g fänkål
1 medelstor morot
2 små lökar
2 dl grönsaksbuljong
timjan
1 bit lagerblad
2 dl mjölk
1 tsk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 äggula
färsk timjan


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning


1. Ansa fänkålen och dela den i klyftor. Skala morot och lök.

2. Skiva fänkål, morot och lökarna i ca 3mm skivor.

3. Lägg alla grönsakema i en kastrull. Tlllsätt timjan, lagerblad och grönsaksbuljong. Koka grönsakerna mjuka och lägg sedan över dom i en smord ugnsfast form. Spara buljongen.

4. Låt buljongen koka ihop till hälften. Blanda mjölk och mjöl och vispa ned redningen i buljongen. Koka såsen i 5 min tills den blir simmig.
Vispa samman äggulan och grädden och vispa ned blandningen. Häll såsen över grönsakerna.

5. Gratinera med stark övervärme, 275grader, tills ytan fått vacker färg. Garnera med färsk timjan och servera med ett gott bröd.

Visningar: 218
Inlagt 2012-09-15 17:03:04