Receptbeskrivning
Rotfruktsgratäng
Ingredienser
för
100 g potatis
100 g morötter
50 g rotselleri
50 g palsternacka
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
salt och vitpeppar
smör till formen
1 st romansallat
6 st tomater, kvist eller vanliga
100 g morötter
50 g rotselleri
50 g palsternacka
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
salt och vitpeppar
smör till formen
1 st romansallat
6 st tomater, kvist eller vanliga
Beskrivning
1. Skala och skölj rotfrukterna. Strimla grovt i matberedaren eller för hand.
2. Lägg strimlorna i en smord ugnsfast form. Blanda grädde och mjölk.
Pressa i vitlöken och smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Häll blandningen över rotfruktsstrimlorna.
3. Grädda i ugnen på 175°, ca 40 minuter tills gratängen är krämig.
Servera med Romansallat och tomater.
2. Lägg strimlorna i en smord ugnsfast form. Blanda grädde och mjölk.
Pressa i vitlöken och smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Häll blandningen över rotfruktsstrimlorna.
3. Grädda i ugnen på 175°, ca 40 minuter tills gratängen är krämig.
Servera med Romansallat och tomater.
Visningar: 325
Inlagt 2012-09-15 16:49:49

