Receptbeskrivning

Rotfruktsgratäng

Ingredienser för
100 g potatis
100 g morötter
50 g rotselleri
50 g palsternacka
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
salt och vitpeppar
smör till formen
1 st romansallat
6 st tomater, kvist eller vanliga


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
1. Skala och skölj rotfrukterna. Strimla grovt i matberedaren eller för hand.

2. Lägg strimlorna i en smord ugnsfast form. Blanda grädde och mjölk.
Pressa i vitlöken och smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Häll blandningen över rotfruktsstrimlorna.

3. Grädda i ugnen på 175°, ca 40 minuter tills gratängen är krämig.

Servera med Romansallat och tomater.

Visningar: 128
Inlagt 2012-09-15 18:49:49