Receptbeskrivning
Morotspaj
Ingredienser
för
2 st djupfrysta smördegsplattor eller kyld färdi
200 g morötter
1 msk smör
1 dl vispgrädde
2 ägg
salt och peppar
200 g morötter
1 msk smör
1 dl vispgrädde
2 ägg
salt och peppar
Beskrivning
4 personer
Grönsallad är både gott och vackert till.
Använd den grova strimlingsskivan och kniven.
1.
Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem till 1 mm tjock-
lek. Kläd små portionsformar eller en stor pajform med
degen. Kläm fast en aluminiumfolieremsa utefter kan-
ten på formarna, så att inte degen faller ner under
gräddningen. Nagga bottnarna med en gaffel. För-
grädda i 200° 3-4 minuter. Ta bort folieremsorna.
2. Skala och skölj morötterna. Sätt i den grova strimlings-
skivan. Kör till strimlor. Koka morotsstrimlorna hastigt
i lättsaltat vatten med smöret tillsatt. Låt svalna något.
3. Sätt i kniven. Lägg morotsstrimlor, grädde och ägg i
skalen. Blanda pà låg hastighet. Smaka av med salt
och nymalen peppar.
Fördela fyllningen i de förgräddade pajskalen. Grädda i 175° 15-20 minuter eller tills fyllningen stannat.
Grönsallad är både gott och vackert till.
Använd den grova strimlingsskivan och kniven.
1.
Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem till 1 mm tjock-
lek. Kläd små portionsformar eller en stor pajform med
degen. Kläm fast en aluminiumfolieremsa utefter kan-
ten på formarna, så att inte degen faller ner under
gräddningen. Nagga bottnarna med en gaffel. För-
grädda i 200° 3-4 minuter. Ta bort folieremsorna.
2. Skala och skölj morötterna. Sätt i den grova strimlings-
skivan. Kör till strimlor. Koka morotsstrimlorna hastigt
i lättsaltat vatten med smöret tillsatt. Låt svalna något.
3. Sätt i kniven. Lägg morotsstrimlor, grädde och ägg i
skalen. Blanda pà låg hastighet. Smaka av med salt
och nymalen peppar.
Fördela fyllningen i de förgräddade pajskalen. Grädda i 175° 15-20 minuter eller tills fyllningen stannat.
Visningar: 418
Inlagt 2012-09-15 16:36:59

