Receptbeskrivning

Fänkålssoppa

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning


4 personer

200 g färsk fänkål
1 msk smör eller margarin
1 liter höns- eller grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
salt och vitpeppar
Några stänk Pernod


1. Sätt i den grova strimlingsskivan. Skölj fänkålen och
skär bort kvistama. Dela fänkålen i bitar och strimla den.
2.
Smält smöret i en kastrull, lägg i fänkålen och låt fräsa
tills den mjuknat något men utan att den tar färg. Häll
på hälften av buljongen. Sjud tills fänkålen är mjuk. ca
30 minuter.

3. Byt till kniven och kör fänkålen till pure.

4.Häll tillbaka purén i kastrullen, tillsätt resten av bul-
jongen och grädden och koka upp. Smaka av med
salt, nymalen vitpeppar och några stänk Pernod.
Soppan skall vara ganska tunn.

Visningar: 110
Inlagt 2012-09-15 18:32:12