Receptbeskrivning

chokladkaka med jordgubbar

Ingredienser för
100 g smör/margarin
100 g mörk choklad
4 msk kakao
dl vetemjöl (1 1/4 dl)
2 st ägg
1 msk vanilinsocker
2 dl socker
50 g choklad till garnering (mörk) (50-70gram)
1 l jordgubbar (beroende på önskad mängd)
5 dl grädde till garnering


  60 min
 Svårighet: Medel
Barnfavorit!
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 160 grader
2. Smält smöret och låt det svalna
3. Smält chokladen i ett vattenbad. I micro, ta 30 sekunder i taget och rör om efter varje gång. Fortsätt 30 sekunder i taget tills chokladen smält ordentligt.
4. Rör samman samtliga ingredienser (ingen specifik ordning)
5. Smörj och bröa en springform, 24cm i diameter.
6. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 min beroende på ugn.

Låt kakan svalna, gärna i rumstemperatur.

7. Skölj jordgubbarna i kallt vatten och skär bort stjälkarna.
8. Smält chokladen
9. Halvera tillräckligt med jordgubbar att det räcker runt hela kakan och doppa dem i chokladen. Placera ut dem runt kakan(se bild)
10. Skär resterande jordgubbar (så många du själv önskar ha på kakan) i ca 2-3 mm tjocka delar och sprid dem på kakan så dem täcker hela.
11. Ta en sked och doppa i chokladen och ringla choklad på kakan.
12. Ställ kakan svalt tills servering.

Serveras med vispad grädde

Väldigt mäktig kaka som räcker till 8-10 pers

Visningar: 256
Inlagt 2012-08-28 11:54:24