Receptbeskrivning
			
			
			
			Mini choklad pajer med hallon
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							150 g smör 
2 tsk bakpulver
1 tsk vanilinsocker
2 st Ägg
100 g frusna/färska hallon
2 dl vetemjöl obs! 2 1/2 dl!
2 dl strösocker obs! 2 1/2 dl!
1 dl kakao obs! 1/2 dl!!
1 dl kokhett vatten obs! 1 1/2 dl!
						
					2 tsk bakpulver
1 tsk vanilinsocker
2 st Ägg
100 g frusna/färska hallon
2 dl vetemjöl obs! 2 1/2 dl!
2 dl strösocker obs! 2 1/2 dl!
1 dl kakao obs! 1/2 dl!!
1 dl kokhett vatten obs! 1 1/2 dl!
Beskrivning
					
						OBS! Det gick ej att skriva i halva dl mått så dessa har jag gjort en notering bredvid i receptet! Gäller vetemjöl, socker, kakao och vatten!!!
Ursprungsreceptet för er via appen är till 10 pers, 8 stämmer alltså inte.
Sätt ugnen på 175 grader
1. Smält smöret
2. Vispa upp äggen lätt i en bunke för sig
3. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smöret och äggen
4. Tillsätt det heta vattnet och rör om till en jämn smet
5. Smöra 10st mini paj former, ca 10cm i diameter, och mjöla dem lätt.
Häll sedan i smet i varje så att dem fylls till hälften ungefär.
6. Strö på önskad mängd bär uppe på (dessa sjunker sedan ner lite lätt i smeten när de tillagas)
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min beroende på ugn. Känn alltid med en sticka så att kakan är klar, den skall ej vara kladdig.
Serveras som dem är eller med en klick grääde eller glass!
Om du önskar göra en större variant av denna så går det utmärkt att göra samma mängd smet till en springform på 24 cm. Kakan skall dock då vara i ugnen i ca 40 min.
										Ursprungsreceptet för er via appen är till 10 pers, 8 stämmer alltså inte.
Sätt ugnen på 175 grader
1. Smält smöret
2. Vispa upp äggen lätt i en bunke för sig
3. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smöret och äggen
4. Tillsätt det heta vattnet och rör om till en jämn smet
5. Smöra 10st mini paj former, ca 10cm i diameter, och mjöla dem lätt.
Häll sedan i smet i varje så att dem fylls till hälften ungefär.
6. Strö på önskad mängd bär uppe på (dessa sjunker sedan ner lite lätt i smeten när de tillagas)
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min beroende på ugn. Känn alltid med en sticka så att kakan är klar, den skall ej vara kladdig.
Serveras som dem är eller med en klick grääde eller glass!
Om du önskar göra en större variant av denna så går det utmärkt att göra samma mängd smet till en springform på 24 cm. Kakan skall dock då vara i ugnen i ca 40 min.
Visningar: 717
Inlagt 2012-08-28 11:19:34
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min Barnfavorit!
 Barnfavorit!