Receptbeskrivning

Töntigt enkel fiskgryta

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Det här är grundreceptet på en närmast löjligt enkel fiskgryta/soppa som jag hittills aldrig har misslyckats med. När jag bodde på kusten och fiskade mycket skar jag bort ”slaksidorna” (som annars är svåra att ha till nåt vettigt) på fiskarna och frös in. När det blev tillräckligt mycket kokade jag fiskgryta!Ca 4 port.1 fryst fiskblock 400 g – eller motsvarande mängd fisk 1 purjolök, hyfsat stor2-3 morötter3-4 potatisar1 burk creme fraiche med franska örtervattenfiskbuljongtärningkryddor efter smak och behagSkala rotsakerna, skär upp i tärningar eller lagom bitar. Skölj och skiva purjon. Lägg grönsakerna i en kastrull, ochslå på vatten så att det precis täcker. Lägg i fiskbuljongtärning i förhållande till mängden vatten. Koka upp och låt småkoka under lock. Skär under tiden fisken i bitar/tärningar med ett par cm sida. (Enklast om den inte är helt tinad) När grytan kokat ca 10 minuter, lägg i fisken, låt koka upp och småkoka ca 2-3 minuter till. Rör ner creme fraichen, smaka av med kryddor och servera. Grytan kan varieras (nästan) i det oändliga: * Lyxa till med räkor, musslor eller liknande* Blanda olika fisksorter * Slå i en skvätt vitt vin som blivit över* ”Kräma till” med en slatt grädde…* Dryga ut med mera/fler sorter rotsaker och/eller grönsaker* Öka mängden vätska för soppa, minska för mustigare gryta* Blanda i färska örtkryddor efter säsongOch så vidare…

Visningar: 630
Inlagt 2012-08-30 15:54:01