Receptbeskrivning

Gratinerad falukorv

Ingredienser för
1 lök
500 g falukorv
500 g tomater
1.5 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm peppar
1 dl ost
3 dl bulgur
65 g ruccola


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 200°C.
Skala löken. Skiva den och korven. Blanda tomater, tomatpuré, senap och timjan. Krydda med salt och peppar. Häll hälften av tomatblandningen i en ugnssäker form. Lägg korven omlott i formen med löken mellan korvskivorna. Häll resten av tomatblandningen över korven. Toppa med ost.
Gratinera mitt i ugnen 15–20 minuter.
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Servera den gratinerade korven med bulgur och ruccola.

För alla
Kolla ingredienserna i korven. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: Byt ut bulgur mot ris.
Gör mjölkproteinfri: Kolla ingredienserna i korven. Uteslut osten.

Visningar: 480
Inlagt 2012-08-29 07:31:19