Receptbeskrivning

Enchiladas med quornfärs

Ingredienser för


  20 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Ingredienser
1 stor eller 2 små gula lökar
3-4 tomater
ca 6-8 mjuka stora tacoskal
1 röd lök
ca 500 gram quornfärs
3-4 msk tomatpuré
1 paket (påse) tacokrydda
1-2 burkar tacosås
2 dl creme fraiche
Så mycket (eller lite) ost man vill


Tillagning

Fräs gul lök.
Stek färsen tillsammans med löken
(jag brukar ha i ett glas vatten så att det ska bli lite vattnigt också).
I med hela påsen tacokryddor i färsen. Sen tomatpuré (vilket jag tror att man kan klara sig utan, men allt för konsten).
Häll sedan i creme fraichen och rör om ordentligt.
Rör sedan ner tacosås. Jag hade i ungefär 1/3 burk, styrka - medium.

När allt är blandat, lägg blandningen i mjuka skal.
Jag hade i hackade tomater, hackad rödlök och lite riven ost också, men det är helt klart en smaksak.

Rulla sedan ihop dem, med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper.

När du är klar med alla så öser du sedan på det som är kvar av tacosåsen över dem, penslar lite fint (jag är lat och använde sked) och strö sedan riven ost över.
Det finns inte direkt några mått på hur mycket ost och sås man vill ha, utan ta så mycket, eller lite, som du vill.

Sedan in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills osten har fått färg.


Visningar: 143
Inlagt 2012-08-29 17:05:39