Receptbeskrivning
Nässelsoppa
Ingredienser
för
Beskrivning
Ingredienser
1,5-2 liter färska små nässlor
1 tsk salt till 0,5 l vatten
1-2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1 liter vätska (buljong och lite grädde el mjölk)
salt, gräslök och vitlök
Tillagning
Ta de nyplockade små nässelskotten och skölj dem väl. Lägg ner dem i saltat kokande vatten, låt koka i 5 min.
Häll av spadet (detta kan med fördel sparas och vattna blommorna med). Hacka de kokade nässlorna.
Smält fettet och rör ner mjölet, späd med buljong och ev lite grädde el mjölk. Blanda i nässlorna och låt koka någon min.
Smaksätt med salt och om man vill också med gräslök och/eller vitlök, kan serveras med kokta ägg som skurits i klyftor.
1,5-2 liter färska små nässlor
1 tsk salt till 0,5 l vatten
1-2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1 liter vätska (buljong och lite grädde el mjölk)
salt, gräslök och vitlök
Tillagning
Ta de nyplockade små nässelskotten och skölj dem väl. Lägg ner dem i saltat kokande vatten, låt koka i 5 min.
Häll av spadet (detta kan med fördel sparas och vattna blommorna med). Hacka de kokade nässlorna.
Smält fettet och rör ner mjölet, späd med buljong och ev lite grädde el mjölk. Blanda i nässlorna och låt koka någon min.
Smaksätt med salt och om man vill också med gräslök och/eller vitlök, kan serveras med kokta ägg som skurits i klyftor.
Visningar: 400
Inlagt 2012-08-29 15:27:02

