Receptbeskrivning
Thaigryta
Ingredienser
för
1 st morot
6 st vårlökar
4 st kycklingfiléer
1 msk olja
1 burk kokosmjölk
2 msk grön currypasta
200 g nudlar
6 st vårlökar
4 st kycklingfiléer
1 msk olja
1 burk kokosmjölk
2 msk grön currypasta
200 g nudlar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och strimla moroten, ansa och strimla vårlökarna och strimla kycklingfiléerna.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingen på ej för stark värme, cirka 8-10 minuter, rör om då och då. Blanda i moroten och vårlöken. Smaka av med salt.
3. Koka upp kokosmjölken i en kastrull och smaka av med currypastan.
4. Bryt nudlarna i mindre bitar och bred ut dem på ett djupt ugnssäkert fat.
5. Bred på kyckling- och grönsaksblandningen på nudlarna. Häll på den varma kokosmjölken.
6. Ställ in fatet i mitten av ugnen och gratinera i cirka 12 minuter. Garnera med bladspenat och koriander.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingen på ej för stark värme, cirka 8-10 minuter, rör om då och då. Blanda i moroten och vårlöken. Smaka av med salt.
3. Koka upp kokosmjölken i en kastrull och smaka av med currypastan.
4. Bryt nudlarna i mindre bitar och bred ut dem på ett djupt ugnssäkert fat.
5. Bred på kyckling- och grönsaksblandningen på nudlarna. Häll på den varma kokosmjölken.
6. Ställ in fatet i mitten av ugnen och gratinera i cirka 12 minuter. Garnera med bladspenat och koriander.
Visningar: 546
Inlagt 2012-08-29 15:38:00