Receptbeskrivning
Torsk med frasigt täcke och citronsås
Ingredienser
för
600 g torsk
900 g potatis
0.5 tsk salt
1 krm peppar
25 g smör eller margarin
1 tsk paprikapulver
1 dl ströbröd
1 persilja
1 ost
1 citron
3 dl gräddfil
250 g haricots verts
900 g potatis
0.5 tsk salt
1 krm peppar
25 g smör eller margarin
1 tsk paprikapulver
1 dl ströbröd
1 persilja
1 ost
1 citron
3 dl gräddfil
250 g haricots verts
Beskrivning
Tina fisken om den är fryst.
Sätt ugnen på 200˚C.
Skala och koka potatisen.
Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
Smält matfettet i en kastrull.
Rör ner paprikapulver, ströbröd, persilja och ost.
Fördela brödblandningen över fisken.
Stek mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Riv skalet av citronen och skär den i klyftor.
Blanda gräddfil och citronskal, smaksätt med salt och peppar.
Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen.
Servera fisken med potatis, citronsås, haricots verts och citronklyftor.
Sätt ugnen på 200˚C.
Skala och koka potatisen.
Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
Smält matfettet i en kastrull.
Rör ner paprikapulver, ströbröd, persilja och ost.
Fördela brödblandningen över fisken.
Stek mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Riv skalet av citronen och skär den i klyftor.
Blanda gräddfil och citronskal, smaksätt med salt och peppar.
Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen.
Servera fisken med potatis, citronsås, haricots verts och citronklyftor.
Visningar: 510
Inlagt 2012-08-29 19:57:40