Receptbeskrivning
Hel ugnsbakad lax med pesto och pinjenötter
Ingredienser
för
900 g lax
0.5 tsk salt
4 msk pesto
0.75 dl crème fraiche mager
70 g pinjenötter
0.5 tsk salt
4 msk pesto
0.75 dl crème fraiche mager
70 g pinjenötter
Beskrivning
10 portioner
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta nötterna i en torr teflonpanna. Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta lätt.
2. Blanda ihop pesto och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och bred över fisken. Stek i ugnen i cirka 15 minuter för rosa kärna och 25 minuter för helt genomstekt. Strö över pinjenötterna.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta nötterna i en torr teflonpanna. Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta lätt.
2. Blanda ihop pesto och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och bred över fisken. Stek i ugnen i cirka 15 minuter för rosa kärna och 25 minuter för helt genomstekt. Strö över pinjenötterna.
Visningar: 486
Inlagt 2012-08-29 20:02:25