Receptbeskrivning

Kyckling satay my way

Ingredienser för
500 g kycklingfiléer skurna på längden i strimlo
marinad:
4 tsk honung
4 msk soja
1 tsk korianderfrön
0.5 tsk chilipulver
2 tsk sesamolja
sataysås:
2.5 dl kokosgrädde
1 st hackad kinesisk vitlök (eller 5 vitlöksklyf
0.5 st rensad och hackad chili (om du gillar stark m
1 dryg dl crunchy jordnötssmör
saften av 1 lime
1–2 msk fisksås
0.5 st tärnad honungsmelon
0.5 st tärnad gurka
10 hackad purjolök
1.5 msk thailändsk fisksås
1 msk limesaft


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda honung, soja och kryddor till marinaden ordentligt med oljan. Ner med kycklingen och låt den dra ett tag. 2. Trä strimlorna på grillpinnar som små dragspel – veckade alltså. 3. Lägg spetten i en ugnsfast form, häll över resten av marinaden och in i ugnen i 200°. Medan kycklingen blir god där inne – ja, det tar nog 15 minuter ungefär – fixar du såsen. 4. Låt kokosgrädden koka lite för sig själv i kanske 10 minuter. 5. I med alla godsakerna och smaka av. Fisksåsen är salt så där får du känna efter vad du gillar. 6. Koka i 10 minuter ungefär. Ja! Matdags! Ät med ris och gurk- och melonsalsa. 7. Salsa: Blanda och ge!

Visningar: 449
Inlagt 2012-08-30 14:15:35