Receptbeskrivning

Chicken satay

Ingredienser för
24 st engångsgrillspett
600 g kycklingfilé, gärna delade innerfiléer
0.5 dl sweet chilisås
0.5 dl oliv- eller rapsolja
0.5 dl soja
1 färsk ingefära, ca 4 cm
3 st vitlöksklyftor
1 st liten burk kokosmjölk, 165 ml
5 msk jordnötssmör
0.5 dl sweet chilisås
1 kruka sallad
körsbärstomater
ev jasminris


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blötlägg spetten. 2. Vispa ihop marinaden och lägg kycklingfiléerna att marinera minst 1/2 timme. 3. Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar och gör så många spett du kan! 4. Sätt ugnen på grillvärme, 225 grader. 5. Lägg spetten på ett galler ovanpå en långpanna. 6. Grilla i ugn ca 7-8 minuter på varje sida. 7. Eller stek kycklingbitarna i smör i några minuter i en stekpanna och trä sedan upp på spett. 8. Gör såsen under tiden: Skala och riv ingefäran. 9. Krama ur den rivna ingefäran och lägg saften i en skål. 10. Skala och pressa ner vitlöken. 11. Blanda samman med kokosmjölk, jordnötssmör och chilisås. 12. Blanda samman med kokosmjölk, jordnötssmör och chilisås. 13. Servera kycklingspetten att doppa i jordnötssåsen med salladen och eventuellt jasminris.

Visningar: 142
Inlagt 2012-08-30 14:15:46