Receptbeskrivning
Risotto con salsiccia
Ingredienser
för
3 dl arborioris
300 g salsiccia, färsk
7 dl vatten
1.5 st oxbuljongtärning
3 st schalottenlökar
1 msk smör, + 1 msk smör
3 dl öl, mörkt
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippe bladpersilja
1 dl parmesanost, riven
300 g salsiccia, färsk
7 dl vatten
1.5 st oxbuljongtärning
3 st schalottenlökar
1 msk smör, + 1 msk smör
3 dl öl, mörkt
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippe bladpersilja
1 dl parmesanost, riven
Beskrivning
1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. 2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i 1 msk smör i en gryta. Häll på ölet och låt koka in. Späd med den varma buljongen, lite i taget tills all buljong är slut och risotton är krämig, ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. 3. Skär korven i slantar. Grovhacka persiljan, lägg undan lite till garnering. Stek korv och persilja i 1 msk smör i en stekpanna. Blanda ner korv, persilja och ost i risotton och servera.Ca 530 kcal per portion23 g fett 26 g protein 55 g kolhydrater
Visningar: 751
Inlagt 2012-08-30 17:52:29

