Receptbeskrivning
Hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater
Ingredienser
för
2 dl hirs
3 dl kesella
1 st ägg
1 dl ströbröd
1 st rödlök
150 g fetaost
10 st soltorkade tomater
salt
svartpeppar
olivolja (till grillning)
3 dl kesella
1 st ägg
1 dl ströbröd
1 st rödlök
150 g fetaost
10 st soltorkade tomater
salt
svartpeppar
olivolja (till grillning)
Beskrivning
Koka hirsen enligt anvisning på paketet. Låt Kallna.
Blanda den kalla kokta hirsen mded kesella, ägg och ströbröd.
Skala och finhacka rödlöken, tärna fetaosten och finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt detta med hirsblandningen och rör till en jämn smet.
Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Forma 12 bollar och platta ut dem till 2 cm tjocka burgare. Pensla med olivolja. Grilla i ca 5 min per sida tills de är genomgrillade och har fått fin färg.
Blanda den kalla kokta hirsen mded kesella, ägg och ströbröd.
Skala och finhacka rödlöken, tärna fetaosten och finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt detta med hirsblandningen och rör till en jämn smet.
Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Forma 12 bollar och platta ut dem till 2 cm tjocka burgare. Pensla med olivolja. Grilla i ca 5 min per sida tills de är genomgrillade och har fått fin färg.
Visningar: 497
Inlagt 2012-08-31 00:43:09

