Receptbeskrivning
Pastasallad med ärtpesto
Ingredienser
för
400 g pasta
5 dl gröna ärtor
2 st vitlöksklyfta(or)
1 dl olivolja
0.5 dl parmesanost
100 g sockerärtor
2 st buffelmozzarella
100 g babyspenat och rucola
50 g pinjenötter
5 dl gröna ärtor
2 st vitlöksklyfta(or)
1 dl olivolja
0.5 dl parmesanost
100 g sockerärtor
2 st buffelmozzarella
100 g babyspenat och rucola
50 g pinjenötter
Beskrivning
8 portioner
1. Koka pastan enligt förpackningen.
2. Mixa 3 dl av ärterna med vitlöken och droppa i olivoljan. Flytta över till en stor bunke och vänd i parmesanosten och pastan.
3. Dela sockerärterna på mitten och vänd ner dem och 2 dl gröna ärter. Skär mozzarellaosten i kuber och vänd i dem samt spenat och rucola direkt före servering.
4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme och strö över salladen. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
Recept: Elisabeth Johansson
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Koka pastan enligt förpackningen.
2. Mixa 3 dl av ärterna med vitlöken och droppa i olivoljan. Flytta över till en stor bunke och vänd i parmesanosten och pastan.
3. Dela sockerärterna på mitten och vänd ner dem och 2 dl gröna ärter. Skär mozzarellaosten i kuber och vänd i dem samt spenat och rucola direkt före servering.
4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme och strö över salladen. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
Recept: Elisabeth Johansson
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 667
Inlagt 2012-08-31 00:44:13

