Receptbeskrivning

Kyckling med kokos och persikor

Ingredienser för
3 dl basmatiris
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1.5 krm kajennpeppar
4 persikor
2 purjolökar
400 ml kokosmjölk (1 burk)
1 msk soja
sockerärter


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
Banka ut kycklingfiléerna så att de blir ca 2 cm tjocka. Stek filéerna i oljan ca 4 minuter per sida. Krydda med salt och kajennpeppar.
Skölj, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
Låt persikor och purjo fräsa med kycklingen någon minut.
Häll över kokosmjölken blandad med soja och låt puttra utan lock ca 5 minuter.
Servera kycklingen med sås, frukt och grönt, ris och sockerärter.


Tips
Krydda gärna kokosmjölken med 1-2 msk currypasta (för 4 port) för mer hetta på rätten.

Gröna tipset: Ersätt kycklingfiléerna med quorn om du vill äta grönt.

Visningar: 508
Inlagt 2012-08-31 07:54:23