Receptbeskrivning
Morotsmuffins
Ingredienser
för
3 ägg
1 dl socker
2.5 dl kesella
3.8 rågsikt
1 dl vetegroddar
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
3 dl morötter
pumpakärnor
1 dl socker
2.5 dl kesella
3.8 rågsikt
1 dl vetegroddar
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
3 dl morötter
pumpakärnor
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Vispa ner kesella.
Blanda rågsikt, vetegroddar, bakpulver, malen kanel, malen ingefära och salt. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner finrivna morötter.
Smörj en muffinsplåt väl med rapsolja. Fördela smeten och toppa varje muffins med pumpakärnor eller solrosfrön. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna helt. Skär runt varje muffins så att de lossnar och lyft försiktigt upp dem.
Näringsberäkningen visar näringsinnehåll per muffins.
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 510
Inlagt 2012-08-31 08:22:26

