Receptbeskrivning

Morotsmuffins

Ingredienser för
3 ägg
1 dl socker
2.5 dl kesella
3.8 rågsikt
1 dl vetegroddar
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
3 dl morötter
pumpakärnor


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Vispa ner kesella.
Blanda rågsikt, vetegroddar, bakpulver, malen kanel, malen ingefära och salt. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner finrivna morötter.
Smörj en muffinsplåt väl med rapsolja. Fördela smeten och toppa varje muffins med pumpakärnor eller solrosfrön. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna helt. Skär runt varje muffins så att de lossnar och lyft försiktigt upp dem.

Näringsberäkningen visar näringsinnehåll per muffins.
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 191
Inlagt 2012-08-31 10:22:26