Receptbeskrivning
Köttsoppa med rotfrukter
Ingredienser
för
500 g nötkött bog, högrev
3 st potatisar
2 st morötter
1 st palsternacka
1 st gul lök
1 st purjolök
3 st lagerblad
10 st vitpepparkorn
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
körvel
3 st potatisar
2 st morötter
1 st palsternacka
1 st gul lök
1 st purjolök
3 st lagerblad
10 st vitpepparkorn
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
körvel
Beskrivning
Skär köttet i mindre bitar. Koka upp en liter vatten tillsammans med lagerblad, vitpeppar och 1 tsk salt. Låt köttet koka upp och skumma sedan noga. Låt koka under lock i cirka 1 timme.
Under tiden: Rensa och skala rotfrukterna. Klyfta löken och strimmla purjolöken. Tärna potatis, morot och palsternacka.
När köttet kokat mjukt, ta upp och låt svalna.
Rör ner tomatpurén i grytan. Lägg grönsakerna i vattnet och koka i cirka 10 minuter, tills de mjuknat.
Skär köttet i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan. Låt koka upp och smaka sedan av med salt och peppar.
Servera med bröd, ost och gärna crème fraiche eller yoghurt.
Under tiden: Rensa och skala rotfrukterna. Klyfta löken och strimmla purjolöken. Tärna potatis, morot och palsternacka.
När köttet kokat mjukt, ta upp och låt svalna.
Rör ner tomatpurén i grytan. Lägg grönsakerna i vattnet och koka i cirka 10 minuter, tills de mjuknat.
Skär köttet i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan. Låt koka upp och smaka sedan av med salt och peppar.
Servera med bröd, ost och gärna crème fraiche eller yoghurt.
Visningar: 209
Inlagt 2012-08-31 08:29:11

