Receptbeskrivning
Snabb lasagne med ricotta, tomat, basilika
Ingredienser
för
1 färska pastaplattor
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl lättmjölk
100 g parmesan riven
250 g ricotta
8 st tomater finhackade
0.5 basilika, finhackad
1 st rödlök strimlad
3 st vitlöksklyftor finhackade
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl lättmjölk
100 g parmesan riven
250 g ricotta
8 st tomater finhackade
0.5 basilika, finhackad
1 st rödlök strimlad
3 st vitlöksklyftor finhackade
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjöl.
3. Tillsätt lite av mjölken och vispa tills du har en klumpfri sås.
4. Rör då ned resten av mjölken och koka upp under omrörning.
5. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2/3 av parmesanosten. Smaka av med salt och svartpeppar.
6. Blanda samman ricotta, tomat, basilika, rödlök och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
7. Täck botten av en gratängform med pastaplattor och bred ett tunt lager av ricottablandningen över.
8. Täck med en pastaplatta och lite ostsås ovanpå det.
9. Fortsätt varva ricottablandning, pastaplattor och ostsås tills formen är fylld.
10. Avsluta med lite ostsås och det sista av parmesanosten.
11. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
2. Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjöl.
3. Tillsätt lite av mjölken och vispa tills du har en klumpfri sås.
4. Rör då ned resten av mjölken och koka upp under omrörning.
5. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2/3 av parmesanosten. Smaka av med salt och svartpeppar.
6. Blanda samman ricotta, tomat, basilika, rödlök och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
7. Täck botten av en gratängform med pastaplattor och bred ett tunt lager av ricottablandningen över.
8. Täck med en pastaplatta och lite ostsås ovanpå det.
9. Fortsätt varva ricottablandning, pastaplattor och ostsås tills formen är fylld.
10. Avsluta med lite ostsås och det sista av parmesanosten.
11. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Visningar: 653
Inlagt 2011-12-14 15:35:28

