Receptbeskrivning

Norrländsk renskavsgryta

Ingredienser för
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g kantareller
3 renskav
2 msk smör
1 krm peppar
4 enbär
1 dl kalvfond
1 dl rödvin
4 dl mellangrädde
1 salladslök
1 dl bladpersilja
salt och peppar


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela kantarellerna om de är stora.
Stek renskaven i smör 2-3 minuter. Krydda med peppar.
Tillsätt schalottenlök, vitlök, kantareller och enbär. Låt steka ytterligare 2-3 minuter.
Häll på fond och rödvin, låt koka ihop ca 1 minut. Tillsätt grädden och låt småkoka ca 15 minuter. Strimla salladslöken. Tillsätt den och persilja i grytan. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med mandelpotatis och lingonchutney, sök receptet "Lingonchutney" på Ica.se.

För alla
Fri från gluten och ägg.Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, använd laktosfri grädde, byt smör mot laktosfritt matfett.Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, ersätt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Visningar: 460
Inlagt 2012-08-31 13:43:04