Receptbeskrivning
Min viltskavsgryta
Ingredienser
för
1 st skav
olja och smör till stekning
1 st gul lök, finhackad
2 msk messmör
1 dl crème fraîche
2.5 dl grädde
soja
salt och peppar
200 g champinjoner
2 msk rönnbärsgelé
2 tsk timjan
5 st enbär
olja och smör till stekning
1 st gul lök, finhackad
2 msk messmör
1 dl crème fraîche
2.5 dl grädde
soja
salt och peppar
200 g champinjoner
2 msk rönnbärsgelé
2 tsk timjan
5 st enbär
Beskrivning
1. Skär skaven i strimlor när den fortfarande är fryst. Bryn i varm stekpanna med olja och smör. Lägg i lök och champinjoner och bryn ytterligare någon minut.
2. Häll på grädde, messmör och crème fraîche. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med soja, rönnbärsgelé, salt och peppar.
3. Servera med ris och rårörda lingon eller lingonsylt.
2. Häll på grädde, messmör och crème fraîche. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med soja, rönnbärsgelé, salt och peppar.
3. Servera med ris och rårörda lingon eller lingonsylt.
Visningar: 954
Inlagt 2012-08-31 14:13:32

