Receptbeskrivning

Salvia- och vitlöksfylld kycklingfilé

Ingredienser för
4 st kycklingfiléer
1 kruka salvia, hackade blad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st parmesanost, riven (spara lite till garnering
3 dl kantareller, färska
0.5 st gul lök, finhackad
3 dl grädde (alt. matlagningsgrädde)
salt, nymald svartpeppar
2 msk olja + 3 msk smör tillstekning
500 g linguine


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Skär en ficka på längden i varje kycklingfilé och fyll med salvia, vitlök och parmesanost, salta och peppra.
3. Stek kycklingfiléerna på hög värme i matolja tills de får färg.
4. Lägg upp i en ugnssäker form och baka av med termometer tills de har en innertemperatur på 68 grader.
5. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
6. Smörstek kantarellerna tills de är gyllene och tillsätt gul lök.
7. Häll i grädde, låt koka samman i ca 5 minuter tills såsen är krämig, smaka av med salt och peppar.
8. Rör i pastan i kantarellsåsen och lägg upp på tallrikar.
9. Dela kycklingfiléerna snett på längden och lägg ovanpå.
10. Garnera med salviablad och hyvlad parmesanost.

Visningar: 391
Inlagt 2012-08-31 16:03:24